top of page

KOLLAJEN TAKVİYENİZ AĞIR METALLER AÇISINDAN GÜVENLİ Mİ?


KOLAJEN VE AĞIR METALLERLE İLGİLİ BİLMEMİZ GEREKENLER.

 

Kolajen takviyeleri, cilt, eklem ve bağırsak sağlığını iyileştirmedeki faydaları nedeniyle büyük bir popülerlik kazanmıştır. Bu artışla beraber kolajen ürünlerinde ağır metal kirliliğine ilişkin endişeler de kendini gösterdi. Bu yazımızda, kolajen takviyelerindeki ağır metaller konusunu, bunun neden önemli olduğunu ve güvenli bir ürün seçtiğimizden nasıl emin olacağınızı ele alacağız.

 

Ağır Metaller

 

Ağır metaller, yüksek atom ağırlığına ve yoğunluğa sahip metalik elementlerdir ve bunlardan bazıları, belirli seviyelerde maruz kalındığında insanlar için toksik olabilir. Çinko, bakır, krom, demir ve manganez gibi birçok ağır metal vücut için gerekliyken, ağır metallerin vücutta yüksek konsantrasyonlarda birikmesi organ hasarına neden olabilir. Ağır metal zehirlenmesiyle en sık ilişkilendirilenler ise kurşun, civa, arsenik, krom ve kadmiyumdur.

 

ağır metal, heavy metals


Kolajen Takviyelerindeki Ağır Metaller

 

Kolajen takviyelerinde belirli seviyelerin üstünde ağır metal bulunduğunda tüketicilerin sağlığı açısından risk oluşturabilir çünkü arsenik, kadmiyum, krom, kurşun ve civa gibi ağır metaller zamanla vücutta birikebilir ve potansiyel olarak organ hasarına ve diğer olumsuz sağlık etkilerine neden olabilirler. Bu riskleri azaltmak için kolajen takviyelerindeki ağır metal içeriğinin farkında olmak önemlidir.

 

KOLAJEN TAKVİYESİ SEÇERKEN YAPABİLECEĞİNİZ EN İYİ ŞEY, SATIN ALDIĞINIZ MARKANIN ÜRÜNLERİNDEKİ AĞIR METAL SEVİYELERİNİ BELİRLEMEK İÇİN BAĞIMISZ TESTLER YAPMASINI SAĞLAMAKTIR.

Ve evet, ürünlerimizin güvenliğinde ne kadar titiz olduğumuz konusunda içinizin rahat olmasını sağlamak için Mermaid Collagen de bu testleri düzenli olarak yaptırıyoruz. Ve sizlerle de aşağıdaki tablo ile paylaşmak isteriz.


MERMAID COLLAGEN SERİSİNİN CİVA VE KADMİYUM İÇERMEDİĞİ, ARSENİK, KURŞUN VE KROM DEĞERLERİNİN İSE SIFIRA YAKIN OLDUĞU BAĞIMSIZ LABARATUVAR TESTLERİ İLE BİR KEZ DAHA İSPATLANDI.

 

Ağır Metaller
NSF*
Önerilen Limitler / Gün
Mermaid Collagen
Maks.Ağır Metal Oranları / Günlük Dozaj
Civa (Hg)

0,002 mg/gün

0,0 mg/gün

Kadmiyum (Cd)

0,0041 mg/gün

0,0 mg/gün

Arsenik (As)

0,01 mg/gün

0,0002475 mg/gün

Kurşun (Pb)

0,01 mg/gün

0,0003 mg/gün

Krom (Cr)

0,02 mg/gün

0,00132 mg/gün

 *NSF, gıda, su ve sağlık ürünlerinin güvenliğini ve kalitesini güvence altına alan lider global bir kuruluştur.

 

UNUTMAYIN AĞIR METAL SADECE KOLAJEN YA DA GIDA TAKVİYELERİNE ÖZGÜ BİR DURUM DEĞİLDİR. TOPRAK, HAVA VE SU İLE BUŞALAN AĞIR METALLER SEBZE VE MEYVE DE DAHİL PEK ÇOK GIDA İÇİN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI GEREKEN BİR PARAMETREDİR.

MERMAID COLLAGEN : GÜVENLİ BİR SEÇİM


ağır metaller
Mermaid Collagen Temiz Formülü İle Risk Almadan Kolajen Takviyenizin Tadını Çıkarmanızı Sağlar

Mermaid Collagen olarak müşterilerimize temiz ve etkili takviyeler sağlamaya birinci önceliğimiz. Premium Marine Kolajen ürünlerimizdeki bileşenler saygın tedarikçilerden temin edilir ve ağır metal içeriğine ilişkin güvenlik standartlarını karşıladığından emin olmak için sıkı testlerden geçer. İlave şeker veya rahatsız edici olabilecek içerik maddeleri içermeyen balık kolajenimiz cilt, eklem ve bağırsak sağlığını iyileştirmek için güvenli ve etkili bir seçenektir.

 

Temiz ve etkili takviyeler sağlamaya olan bağlılığımız kaynak bulma ile başlar. Premium  hidrolize balık kolajenimiz, tedarikçisi tilapia işleme alanında lider kuruluş olan ve GAP, FDA ve AB sertifikasyonunu geçmiş olan, tilapia balığının pullarından elde edilmektedir.

 

Temiz formül yaklaşımımız, ilave şeker, gluten, süt ürünleri veya yapay renklendirici gibi potansiyel olarak rahatsız edici olabilecek bileşenlerin bulunmamasını sağlar. Her servis 7500 mg hidrolize balık kollajen peptitleri içerir ve kabuklu deniz ürünleri İÇERMEZ. Mermaid Collagen ürünlerimizin içeriklerini incelemek için bağlantıyı kullanabilirsiniz.



Balık kollajeni cilt, eklem ve bağırsak sağlığını iyileştirmek isteyen herkes için mükemmel bir seçimdir. Jelatin veya sığır kollajeninden daha düşük moleküler ağırlığa sahiptir, bu da onu daha biyolojik olarak kullanılabilir ve dolayısıyla daha etkili kılar. Bu aynı zamanda hem soğuk hem de sıcak içeceklere ve yiyeceklere ağızda balık tadı bırakmadan karışmayı kolaylaştırır.

Mermaid Collagen ürünlerimizin temiz formulü hakkında tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

ÖZET

Kolajen takviyelerindeki ağır metal kontaminasyonu geçerli bir endişe kaynağı olsa da tüketiciler güvenli ürünler kullanarak risklerini en aza indirmek için proaktif adımlar atabilirler. Mermaid Collagen gibi temiz, üçüncü taraflarca test edilmiş kolajen takviyelerini seçerek sağlıklarından ödün vermeden kolajenin faydalarından yararlanabilirsiniz. Etiketleri okumayı, üretim uygulamalarını doğrulamayı ve ağır metal içeriği açısından sıkı testlerden geçen ürünlere öncelik vermeyi unutmayın. Sağlığınız ve refahınız daha azını hak etmiyor.










22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page