top of page

KOLAJEN ve KİLO YÖNETİMİ?

Güncelleme tarihi: 26 May

Kolajen takviyesi kullanmadan önce kilo alımıyla ilgili sorularınızın olması son derece normaldir. Bugünkü yazımızda, kolajen kullanımı ve kilo yönetimiyle ilgili sorularınıza cevap veriyoruz.

Kolajen tüketimi ile kilo alımı arasında bilinen bir bağlantı olmadığı gibi, düzenli kolajen kullanımı kilo yönetiminde yardımcı olmaktadır.


Özellikle balık kolajeninin içerdiği amino asitlerin, diğer protein türlerine göre whey (peynir altı suyu) veya soya proteinleri gibi, daha fazla tokluk etkisi sağladığı bilinmektedir. Bunun sebebi, balık kolajen proteininin sindiriminin daha yavaş olmasıdır ve bu da tokluk hissini artırarak daha az yemek yemenize yardımcı olabilir. Böylelikle, balık kolajeni tüketmek, açlık hissini azaltarak daha az yeme isteğiyle sonuçlanabilir ve diyet sırasında daha uzun sure tok kalınmasını sağlayarak, kilo yönetimine yardımcı olur..


Kolajen takviyesi, proteinin vücuttaki toplam alımını artırabileceğinden, bir diyet planı içindeki diğer protein kaynaklarına göre daha doyurucu olabilir. Bu nedenle, bazı insanlar kolajen takviyesi alırken daha az yemek yeme eğiliminde olabilirler, bu da ayni sekil de kilo kaybına yardımcı olabilir.


Bağırsak sistemi üzerinde etkisiyle, metabolizmayı düzenleyerek doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.


Kolajen takviyeleri, sağlıklı bir beslenme düzeni ve egzersizle desteklendiğinde, yağ dokusunun azalmasını ve kas dokusunun güçlenmesini sağlar. Sonuç olarak, kolajen takviyesi yağsız kütlenin ve kasların daha kolay gelişmesine yardımcı olabilir.


Kolajen takviyeleri doğrudan kilo alımına neden olmazlar. Ancak, bazı ürünlerin içinde ekstra şeker, tatlandırıcı veya kalori olabilir, bu nedenle etiketleri okumak önemlidir.


Bununla beraber, kolajen kullanımının kilo vermeyi doğrudan etkilediği söylenemez. Kolajen, doğrudan kilo kaybına etki etmese de, sağladığı dolaylı faydalarla kilo yönetimi sürecine yardımcı olabilir. Yavaş sindirimi sayesinde tokluk hissini artırarak daha az yemek yememize yardımcı olabilir ve sağlıklı diyet ve egzersiz programlarına destek sağlayarak kilo yönetimine katkıda bulunabilir.


Ancak, kolajen takviyeleri tek başına kilo kaybına veya kilo alımına neden olmaz. Bu nedenle, sağlıklı bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte alındığında, kilo yönetimi hedeflerine yardımcı olabilirler.


100% hidrolize balkı kolajeni ile formüle edilmiş MERMAID JUST COLLAGEN'i incelemek için aşağıdaki inki kullanabilirsiniz.






14 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

댓글 1개

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
게스트
2023년 10월 20일
별점 5점 중 5점을 주었습니다.

좋아요
bottom of page