top of page

BÜTÜNSEL YAKLAŞIM: İÇTEN DIŞA 360 DERECE BAKIM

Güncelleme tarihi: 26 May

Sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olmak, vücudunuzu dışarıdan gelen olumsuz etkilerden korumak, kısacası kendinizi daha iyi hissetmek için hayatınız boyunca kaç farklı ürün denediniz?


Yaşınız ilerledikçe sayısı çoğalan cilt sorunlarınızı gidermek için kullandığınız ürünler ya da yaptırdığınız uygulamaların ne kadarı size gerçek anlamda bir fayda sağladı?


Birçoğumuz kendimizi çok daha genç ve sağlıklı hissetmek için kozmetik ürün ve uygulamalara tonlarca para ve zaman harcıyor, çoğu zaman da arzu ettiğimiz sonuçları maalesef alamıyoruz…


Sürdürülebilir sağlıklı bir güzellik için kendimize dıştan yapılan bakımların yeterli olacağına inanıyor, vücudumuzu içeriden de beslememiz gerektiğini unutuyoruz. Oysa ki bunların hepsi bir bütündür; sebep ve sonucu bir arada değerlendirilip, yüzeysel bir güzellikten öte içten dışa kapsayan bütünsel bir iyilik hali hedeflenmelidir.

Bugünkü yazımızda size “Bütünsel Yaklaşım” kavramından bahsetmek istiyoruz.


Bütünsel iyilik hali


Günümüzde kendimize bakmak ve kendimizi iyi hissetmek birbiriyle bütünleşen kavramlar oldu. Bakım ürünleri artık sadece yüzeysel bir etki yaratmamalı, bizlere aynı zamanda içeriden odaklanmalı, yaşam felsefemizi tamamlamalı ve ona eşlik etmelidir. Vücudumuzu ve zihnimizi doğal, uyumlu ve uyarıcı ürünlerle beslemek, canlı ve gerçek bütünsel güzelliğin temel koşuludur. Bu nedenle, son yıllarda, dış görünüş ile iç arasındaki ilişkiye odaklanan yeni bir ana akım ortaya çıktı: Bütünsel Yaklaşım.


Bütünsel yaklaşım, bugüne kadar hakim olan anlayışın tersine, güzellik ve sağlık, sebep ve semptomu bir arada değerlendirme amacındadır. Ortaya çıkan sorunların, kaynağını da göz önüne alır. Sağlıklı güzelliğin, bütünsel bir bakım ritüelinden geçtiğine inanan bir bakış açısıdır. Güzelliğin, sağlıktan kopuk ele alınmaması gerektiği ve vücudun sadece dıştan değil, içten de beslenmeye ihtiyacı olduğu fikrini savunur.


Bütünsel Yaklaşım geleneksel güzelliğin ötesine geçen global bir güzellik anlayışı önerir . Daha manevidir ve içsel bir denge yaratarak bunun dışarıya yansıtılacağı ilkesinden başlar.


İçten Dışa 360 Derece Bütünsel (Holistik) Güzellik


360 derece bütünsel bakımda amaç, bedenimizin bir bütün olduğunu kabul etmekten geçer. Hangi yaşta olursak olalım, içeriden iyi yaşamak, dışarıdan iyi görünmenin olmazsa olmazıdır. Bütünsel yaklaşıma göre dış güzellik ancak içten gelen bakımla gerçekleşebilir. Bakım süreci sadece dış görünümümüzü değil, aynı zamanda vücudumuzun içindeki süreçleri de ele almalıdır. Sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir ruh hali, vücudumuza aldığımız besinler, takviyeler ve yaşam tarzımız dış görüntümüz ve cilt güzelliğine etkilidir.


Bütünsel iyilik haline nasıl ulaşırız?


Bütünsel yaklaşımın bir yaşam tarzı haline gelmesi için, hayat tarzımızda uzun vadeli değişiklikler yapmamız gereklidir. Peki ama nasıl ?


  • Yasam bir bütündür: Kişinin yaşamı bir bütün olarak ele alması her şeyin başlangıcıdır. Uzun vade de kişinin kendine özel doğru yaşam, doğru beslenme ve etkin besin takviyeleriyle yeni ve kalıcı rutinler oluşturması gereklidir. Sadece güzelleşme uğruna uygulanan ancak sağlıklı ve sürekli olmayan yöntemler, arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşmanızın önünde ki en büyük engeldir.


  • Güzellik İçten gelir : Vücudumuzun sağlığını ve güzelliğinizi korumak için sorunun kaynağına inin. Güzellik ve sağlık, sebep ve semptom bir arada değerlendirilmelidir. Cildinizde ve vücudunuzda sorun olarak gördüğünüz durumların sebebini bulun ve düzeltin. Beslenme , uyku ve hayat tarzınızı gözden geçirin. Hayatinizi olumsuz etkileyen, çevresel faktörler ve yaşam tarzınız hem cildinizi hem de genel sağlığınızı etkiler, bunu aklımızdan çıkarmayalım.


Tüm bu etkenleri değerlendirdikten sonra, sadeleştirilmiş ve sonuç odaklı bir bakım ile doğal güzelliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.


  • Sade ve etkili bir bakim rutini : Kullandığınız bakim ürünlerinde bütünselliğe öncelik verin. Fonksiyonsuz, kusur kapatmaya yönelik ürünler yerine, çok işlevli ve onarmaya yönelik ürünleri ve besin takviyelerini kullanın. İşte bu nokta da, kolajen takviyesi almak yerinde bir karar olacaktır. 360 derece güzellik ve sağlık için, balık kolajen takviyesi ile bedenin tüm fonksiyonlarını destekleyerek bütünsel bir iyilik haline ulaşabilirsiniz. Günlük yaşam stilinize uygun balık kolajen takviyenizi seçmek için sayfamızı inceleyebilrisiniz. https://www.mermaidkolajen.com/







12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page